Politika

Konaković: Ako ne bude zajedničkog kandidata Trojke za Predsjedništvo, NiP će imati svog

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, gostovao je u emisiji Polis na TVSA gdje je govorio, između ostalog, govorio i o kandidatu za člana Predsjedništva BiH.

On je rekao da još nema imena, ali da će se uskoro nastaviti pregovori stranaka Trojke (SDP, NiP, NS).

“Nema imena. Nikšić (Nermin) i ja sam to govorili, da do kraja godine završimo, ali splet okolnosti od blokade institucija do tema koje nameće međunarodna zajednice to nisu dopustili. Dogovorili smo da tu temu brzo aktiviramo”, rekao je Konaković.

Dalje je istakao da bi volio da to bude kandidat Trojke, ali ako ne bude dogovora, lider NiP-a smatra da to neće utjecati.

“Nestranačka ličnost koja će biti podjednako propadati svim strankama kako bi se izbjeglo to da neko lideriše procesima i kako bi se relaksirala atmosfera u tom dijelu. Ukoliko to ne bude mogućem, nije nemoguće i da bude više kandidata. Ali to ne utiče na konačno opredjeljenje ne samo Trojke, nego i ostalih stranaka s kojima pregovaramo da to bude blok koji će, ubijeđen sam, voditi procese nakon 2022. godine. Bilo bi dobro da kruna koalicije bude zajednički kandidat, učinit ćemo sve da to tako bude i ako ne bude neće biti prevelika šteta”, naveo je Konaković.

PROČITAJTE  SDA brani Hadžifezbegovića i Kurta te optužuje Trojku: Ovo su komunističke metode progona

Kazao je da bi volio da se ime već dogovorilo, kako bi taj neko već mogao praviti kampanju.

“Ja bih bio sretan da to već radimo, da smo u kampanji kako je to Izetbegović sebi radi ili evo Hadžikadić. Da se predstavlja, da govori o ovim važnim temama. Ali ja se nadam da ćemo to što prije uraditi, da čovjek ima vremena za kampanju”, naveo je predsjednik NiP-a.

Na kraju je istakao da će NiP imati svog kandidata kako se Trojka ne dogovori.

“NiP će imati kandidata ili zajedno sa Trojkom ili samostalno. Mi smo stranka koja ima najbolji rejting u BiH, najbrži trend rasta s preko 60 organizacija s ogromnim brojem članstva koje raste. Imamo šanse i simpatije”, naveo je Konaković za TVSA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare