Vijesti

Konaković: Čaršijska reakcija Izetbegovića prema Zvizdiću

Lider NiP-a Elmedin Konaković je u dnevniku O kanala prokomentarisao poruku Bakira Izetbegovića Denisu Zvizdiću, nakon ultimatuma kojeg je Zvizdić postavio za svoj ostanak u SDA.

Kazao je kako je Izetbegovićeva reakcija bila čudna i prenervozna.

"Prenervozna i čaršijska reakcija koja ne priliči državniku. Od njega smo čuli prijetnje. Nisam shvatio da je Zvizdić bio tako ultimativan. Vidjeli smo kako Izetbegović prijeti i maše prstom, uperio ga je u prvog saradnika, s kojim je dijelio dobro i zlo, konstantujući i da nije bio u ratu. Prenervozan nastup. Ja gospodina Zvizdića jako cijenim. Svoj posao je korektno radio na svim nivoima vlasti. Prerano je govoriti o tome da li ima mjesta za njega u Narodu i pravdi, ali on je jedan od ljudi s kojima bi mogli graditi državu po principu Naroda i pravde", poručio je Konaković.

Govoreći o Aljoš Čampari i njegovom eventualnom prelasku u NiP, Konaković je rekao da članska kartica u NiP-u ne znači puno i da su oni uspjeli razbiti tu partokratsku hobotnicu, te dodao da sa Čamparom ima odličnu saradnju.

“Vrlo je hrabro čovjek istupio. Matrica Bakira treba da brine ljude koji ostaju, jer ko god ostane bude sataniziran. Mediji bliski SDA su krenuli već u diskreditaciju. Zvizdić će vjerovatno biti neki ruski igrač, gulenovac ili kako to oni već rade”, napisao je Konaković.