Vijesti

Konaković: Donesene su neke važne presude i spašeni milioni. Nisu im pomogli pritisci

Predsjednik Naroda i Pravde te bivši premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković objavio je danas kako je KS zadnjih dana dobio nekoliko važnih presuda.

“Procesi su vezani lično za mene ili moje saradnike, zbog tih procesa bilo je različitih pritisaka. Posebno medijskih.

Bivsi komesar Halilović zakonito je smijenjen.

Firma koja je koristila nelegalno tramvajska stajališta i na tim pozicijama prodavala plohe za oglašavanje izgubila je spor, zakonito je Vlada na čijem sam čelu bio raskinula ugovor

Lažna Turistička zajednica na čelu sa famoznim Šemsudinom Dž. koju smo zakonito ugasili, izgubila je pravnu bitku i konačno je ugašena.

Godinama su trajali procesi. Za svaki sam bio optužen lično, davali mi različite nadimke, razapinjali na naslovnicama različitih medija.

Samo smo u ova dva procesa, TZ i oglašavanje spasili milione KM prihoda Kantona Sarajevo.

“Lični obračun”, “Političke smjene”, “Bahati premijer upao u Turističku zajednicu”, “Raskidom ugovora nastat će šteta za Kanton” i još mnogo sličnih naslova.
Bučni su ljudi koji ne vole kad se uvodi red, zato je važno da budu odlučni oni koji uvode red.

Jedan je od najbučnijih, onaj koji nije dozvoljavao kontrolu vode, nakon što je izgubio sve sporove i isključen sa mreže, poslao ViK-u molbu da se prekontroliše mreža unutar objekta.

Treba istrajavati i ne osvrtati se na pritiske, plodovi su bas slatki.

Zaboravio sam kiosk, pljačku koja je dobila svoj epilog na sudu. Vrijedi 25 hiljada, Hubijar kupio za 250 hiljada”, kaže Konaković.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare