Vijesti

Konaković: Kako sad stoje stvari, ‘kurban’ će biti Sarajlić

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde, oglasio se na svom Facebook profilu nakon najnovijih dešavanja u SDA i oko nje. Konaković se osvrnuo na informaciju da će Asim Sarajlić, glavni akter posljednje afere, podnijeti ostavku na sve stranačke funkcije, ali i napravio retrospektivu o svojoj komunikaciji s Bakirom Izetbegovićem.

"Nazire se strategija rukovodstva SDA i stav o snimku koji ih je do kraja ogolio i potvrdio sve ono o čemu govorimo i zbog čega smo napustili stranku. Portali bliski porodici Izetbegović pišu o 'još jednom smišljenom napadu na Bakira koji se herojski bori protiv Dodika'. Napad je to na državu i posebno na Bošnjake u njoj. Izlizana matrica u koju više ne vjeruju ni najodaniji botovi. Utihnuli su otvarači trotoara i njihovi saradnici. Na vrh je isplivala ta brutalna istina o zloupotrebi javnih resursa.

Zasolio je sve to Bakir izjavom kako se ne smije van stranke iznositi informacija da je neko u stranci korumpiran, kako se to u kući rješava. Isto kao što je meni prije dvije godine govorio. Zasolio je i tom ugostiteljskom frazom, 'ako je dobro recite svima, a ako nije samo nama'. Kako sad stoje stvari 'kurban' će biti Sarajlić, mislim da nemaju izbora, a nerado to rade. Sarajlić, drugi do Sebije, koji je sve radio po nalogu Sebije i prvog do Sebije", naveo je Konaković.