Foto: N. Grabovica/Raport
Politika

Konaković: Koje god ime da delegiramo bit će pobjedničko. SDA nema šanse ni protiv dva kandidata Trojke

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković govorio je danas o zajedničkom kandidatu Trojke odnosno opozicije za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima.

Otkrio je da će odluka biti uskoro obznanjena.

“Mi smo prošle sedmice imali jedan sastanak od dva do šest sati, pa od osam do 11 sati u SDP-u. Sastanak sa 21 jednom temom, kako bi do kraja izbistrili naše stavove o važnim državnim pitanjima, sigurnost države, vanjske politike, kadrovskih pitanja, odnosa sa nekim strankama koje su upitne za neku vrstu koalcija. Mi ovo shvatamo preozbiljno”, rekao je Konaković.

Ističe da je strankama Trojke najlakše bilo delegirati ime.

“Bilo je prelako da delegiramo jedno ime, koje god da delegiramo bit će pobjedničko, tu nema dileme. I siguran sam, nakon što je na vidjelo izašla istina o reviziji i kraha te priče, kandidat SDA nema nikakve šanse ni protiv dva kandidata Trojke”, naveo je Konaković.

Kaže da žele ubjedljivu pobjedu.

“Želimo da pošaljemo snažnu poruku, da to bude pobjeda sarajevskog koncepta. Želimo da ljudi shvate da želimo da do koljena pobjedimo sistem. Nemamo ni mi puno vremena. Ono što pojedini mediji objavljuju, nije tačno da je išta potvrđeno. Nakon što mi izbrusimo tu temu, vraćamo je u stranku organima i organima drugih stranaka, NES-a i drugih koji će biti dio priče. Mi smo na korak do toga. Pitanje je finesa, na korak smo do odluke. Imamo još jedan sastanak ove sedmice, pa ćemo napravit press i poredat ćemo se iza kandidata koji će biti simobl i perjanica te priče”, zaključio je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare