Elmedin Konaković NiP, Osmorka, formiranje vlasti
Politika

Konaković nakon sastanka s Čovićem: Ovo je novo poglavlje i kupovina zastupnika ga neće zaustaviti

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković oglasio se o sastanku sa s Draganom Čovićem u centrali HDZ-a.

Naime, predstavnici Trojke danas su bili u Mostaru i s Draganom Čovićem razgovarali o formiranju vlasti.

Lideri su održali i press-konferenciju te nastavili pregovore. A Konaković se oglasio očito nakon završene priče sa Čovićem.

“Bosni i Hercegovini treba nova energija koja će pokrenuti suštinske reforme. Energija koja ne proizvodi konflikte, energija koja nudi rješenja.

Odličan sastanak u centrali HDZ-a, razgovor o programskom koaliranju, bez ucjena, ultimatima i bez podjele fotelja”, naveo je Konaković na Facebooku.

On ističe da je ovo novo poglavlje koje zaustavlja odlazak ljudi iz BiH i koje nudi nadu da će se ‘naša pametna djeca vraćati svojim kućama’.

“Kupovina zastupnika i političkih papaka ne može zaustaviti ozbiljan politički proces. Kupovinom će se baviti istražni organi, a ova će zemlja dočekati drugačiju vlast, ako Bog da, vrlo brzo”, zaključio je Konaković.

Inače, Čović je danas kazao da se postigla saglasnost oko programskih ciljeva.

Istakao je kakao je na današnjem sastanku iznesen koncept oko kojeg su se akteri složili.

“Da razgovaramo primarno o onome što je jeste naš primarni zadatak – da imamo koaliciju koja će upražnjavati programski osnov. To je ključ svega. Iznijeli smo jedan detalj, a to je da prije svega imamo euroatlanstki put.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare