Politika

Konaković: Nemam problem da uđem u duel s Izetbegovićem. To će biti poslastica

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, kazao je da nema problem da izađe na crtu Bakiru Izetbegoviću u utrci za člana Predsjedništva BiH.

“Ja sam bio predani član SDA dok se nisam uvjerio u besmislenost cijele priče. Odlučio sam se na izlazak kada bi se malo ko odlučio. Da podsjetim, sa pozicije premijera najjačeg kantona. U javnosti se stekao dojam da je bio obračun između Izetbegovića i mene. Što se tiče privatno, sve što želim da se desi Izetbegoviću neka se meni desi. Dakle ništa ne mislim loše o njemu i porodici.

Naravno da ne bih imao problem da mu izađem na duel. Pogotova ovako kako Izetbegović danas vodi SDA. To je poslastica obračunati se s njima na političkom polju. To nije veliki izazov. Budite ubjeđeni da će ova Trojka, zajedno sa nekim drugim ljudima, sjedit na najodgovornijim mjestima u Predsjedništvu, parlamentima i Vijeću ministara, kazao je Konaković za N1.

On je demantirao da je planirao sastanak sa Izetbegovićem.

“Netačno. Nemam plan da se sastanemo. Personalno se nikada nismo sastali nakon izlaska iz SDA”, rekao je lider NiP-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare