Politika

Konaković: Nije katastrofa ako Trojka nema zajedničkog kandidata. SDA možemo pobijediti i odvojeno, slabi su

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, kazao je sinoć u emisiji Polis na TVSA da nije katastrofa ako se stranke Trojke ne dogovore o zajedničkom kandidatu za Predsjedništvo BiH.

Samouvjereni Konaković vjeruje da je čak i ako NiP, SDP i Naša stranka izađu sa tri kandidata za Predsjedništvo BiH moguće pobijediti SDA.

On je komentirao izjave da bi SDP trebao ponuditi ime, kazavši da je to proces oko kojeg se sve stranke moraju složiti.

“Vrlo je teško prepustiti liderisanje oni nama, mi njima. Ako se ja i Vojin Mijatović dogovorimo ne znači da će glasači NiP-a ili SDP-a to podržati”, navodi Konaković

To što je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a kazao da bi on podržao Nermina Nikšića, Konakovića nije pretjerano dotaklo.

“Ima mnogo komentara, stavova. Vidio sam i blok NES i PDA. Mi se vodimo dogovorom unutar Trojke, za koji se nadamo da će se desiti i onda taj blok možda uspije okupiti neke stranke koje bi podrzale naš program”, naveo je predsjednik NiP-a.

Što se tiče imena, on kaže da se njima još ne barata.

“Bilo je tu ime Denisa Zvizdića, oko kojeg se nismo složili. Mi bi oko Nove godine trebali imati neko ime, neki dogovor. Jer to neće biti kampanja od mjesec, potrebno je više vremena za tu promociju”, kazao je Konaković.

Istakao je da će učiniti sve da to bude nestranački kandidat.

“Učinit ćemo sve da ne bude stranački. Pokušat ćemo da se dogovorimo. Ako bude i taj jedan onda to mora bit neko koga baš svi podržavamo i organi stranke i glasači. Kompleksno je pitanje, postoji interes da nađemo to ime. Ako ne nađemo, imamo druge opcije, da idemo odvojeno. Ne mislim da je to katastrofalno”, naveo je Konaković pa objasnio zašto tako misli:

“U toj opciji dobivamo jače kampanje u kojima bi kandidati povukli za liste za Državni i Federalni parlament. S druge strane, slabost SDA nam pokazuje da je moguće pobijediti da je moguće i tako pobijediti”, zaključio je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare