Vijesti

Konaković: Nikad se smrzli niste na derbiju. Ne znate zašto Husref plače, s kim Amar pije kafu

Nakon što je 29. oktobra na adresu FK Sarajevo stigao korigirani prijedlog ugovora o korištenju Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase, Fudbalski klub Sarajevo obavjestio je navijače i javnost da je dostavljena verzija neprihvatljiva jer ne uvažava najvažnije primjedbe kluba.

Općina Centar dostavila je prijedlog ugovora o Koševu u kojem se, u skladu sa zaključcima Općinskog vijeća, stadion dodjeljuje ovom klubu na vrijeme od 30 godina sa mogućnošću produženja za narednih 15 godina.

Tim povodom oglasio se Elmedin Konaković, lidera Naroda i Pravde, koji poručuje nadležmnima u Općini Centar Sarajevo da ne mogu rješavati nešto što ne razumiju.

“Ne možete rješavat’ kad se niste nikad nasekirali zbog ispadanja iz Kupa od nižerazredne ekipe.  Kad se niste nikad radovali zbog pobjeda u prvom i drugom pretkolu.  Ne možete rješavat’ kad ne znate odnose Istoka prema igri, Sjevera prema igračima, Zapada prema upravi na Koševu. Kako da rješavate kad ne razumijete Željin Jug, Zapad na kojem se svaka stolica zna i kad se zabrinu što jedan od njih ne dođe na tekmu? Kako da rješavate kad vas rezultat sa derbija ne obraduje i ne rastuži? Nijednu poruku zbog rezultata na derbiju ne dobijete, napisao je Konaković i nastavio:

Kako da rješavate kad ne znate kad je Husref došao, a kad je i zašto otišao, kad je i zbog čega plakao? Kako da rješavate kad ne znate kad je Amar došao, kad je otišao, gdje, kad i s kim pije kafe prije derbija? Nisu to zidovi, nije to beton, to su hramovi promrzlih, nekad tužnih, a nekad sretnih navijača.  Nije to moje ni vaše, to je njihovo, za njih je građeno.
Al’ kako vama čovjek to da objasni? Nikad se na utakmici protiv Zrinjskog ili Borca od koje zavisi Evropa niste prehladili i nikad nijednu tekmu niste odbolovali. I još ih mislite prevarit’ pred izbore tako što ćete im dati nešto što njima pripada? Jašta ćete…”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare