Vijesti

Konaković o Hadžikadiću i protestima: Mirsad danas napada opoziciju i otvara front. Neiskreno i prizemno

Protesti koje je u subotu organizirala Platforma za progres u Sarajevu nisu ujedinili opoziciju, ali su, čini se, pokazali da je ona razjedinjena u zahtjevu da mora doći do smjene aktuelne vlasti. Platforma za progres koju predvodi Mirsad Hadžikadić je u subotu na ulice Sarajeva izvele hiljade građana. Čelnici drugih stranaka koji su podržali proteste, poručili su prije dva dana, doći će do promjena.

Hadžikadić je prokomentira kako su u subotu na ulice izašli čelnici stranaka, ali ne i njihovi simpatizeri i članovi.

Na te izjave oglasio se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković koji je sa ostalim čelnicima stranaka opozicije učestovao u mirnoj šetnji ulicama Sarajeva.

“Hadžikadić nas je pozvao na proteste nekoliko dana prije održavanja, gostujući kod Senada u FACE-u. Zvaničnih poziva i sastanaka nije bilo. Došli smo i podržali proteste. Dan ranije podržali skup na svojim profilima, na društvenim mrežama. Mnogo sam članova Naroda i pravde vidio. Slikali se skupa. Snažna je poruka bila da opozicija zajedno djeluje, šalje poruke ovakvoj, korumpiranoj vlasti i najavljuje zajedničke aktivnosti. Mirsad danas napada opoziciju, otvara front, počinje valjda kampanju. On vjerovatno zna zašto baš na ovakav način, prizemno, neiskreno, već viđeno, od njega neočekivano. Jesmo li svojatali proteste ili smo pohvalili Platformu? Jesam li pogriješio rekavši da je PZP ‘dašak svježine na političkoj sceni’?”, upitao se Konaković na svom Facebook profilu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare