Politika

Konaković o reviziji presude: Ja vam to ne opraštam. Vaš adžija Gavrilo

Nakon što je Bakir Izetbegović u intervjuu za Euronews ponovio da nije slao “emisare” u Beograd kod Aleksandra Vučića ako bi ga umirio pred pokretanje revizije presude, oglasio se šef NiP-a Elmedin Konaković.

On kaže da je Izetbegović čekao zadnje dane roka za pokretanje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.

“Odabrao je agenta koji nema aktivnu legitimaciju i pao je proces prije nego što je i počeo. Priznao je da je pogriješio, ali kaže da nije kriv. Kaže da su savjetnici krivi. Savjetnike je unaprijedio na bolje pozicije”, naveo je Konaković.

Dalje navodi kako Izetbegović nikad nije odgovorio zašto preko ambasade i ambasadorice nije pokrenuo proces.

PROČITAJTE  Komšić: Schmidt rado prihvata prijetnje HDZ kao alibi za nepostupanje

“Ambasade koju su pametni ljudi prije njega stavili u kvotu u kojoj ta pozicija pripada Bošnjacima. Jučer je priznao da je Vučiću najavio pokretanje zahtjeva za reviziju presude! Zašto? U čije ime? Gdje se na kugli zemaljskoj u ime žrtava najavljuje tužba počiniocima? Presuda Mladiću i desetine drugih presuda i dokaza potvrđuju umiješanost Srbije u agresiju na BiH”, naveo je on.

Konaković kaže da je danas potpuno jasno da je kukavičluk i podanički odnos sa naše strane zapravo razlog za takav epilog.

“Savijene kičme i oborene glave prema onima koji su nas ubijali i raseljavali. Glasno i agresivno prema dijelu svog naroda koji mu se u bilo čemu suprotstavi. Stranka ispred naroda. Pojedinac iz stranke ispred državne institucije. Takvoj se politici suprotsavljamo, ne šutimo i zbog vaših postupaka se dijelom i mi stidimo. Gazite nam ponos i dostojanstvo. Ja vam to ne opraštam. Vaš adžija Gavrilo”, naveo je na kraju Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare