Vijesti

Konaković o Zvizdiću: Njega je Bakir već otpilio, nije mi jasno šta radi. Nema ni teoretske šanse da preuzme SDA

Mnoge je nedavno razočarao, ali ne pretjerano i iznenadio stav Denisa Zvizdića da će ostati u SDA.

Naime, Zvizdić je mjesecima bio top politička tema s obzirom na to da je javno iznosio svoje nezadovoljstvo stanjem u SDA, pa je čak postavljao ultimatume Bakiru Izetbegoviću, među kojima je bio i onaj da sa stranačkih funkcija smijeni svoju suprugu Sebiju Izetbegović.

Ništa se od toga nije desilo, a Zvizdić je ostao u SDA. Mnogi su ga vidjeli u Narodu i pravdi te kao zajedničkog kandidata Četvorke za člana Predsjedništva BiH.

Konaković je govorio sinoć u Raportovoj emisiji “Politbiro uživo” o tome jesu li za Zvizdića još uvijek otvorena vrata i šta Zvizdić sad može očekivati od SDA.

Krenuo je od toga kakve su bile šanse da Zvizdić pređe u NiP.

“Ja mislim da nije realnost da Denis Zvizdić dođe u NiP. Nije bila realnost ni kada je baš zagalamio u SDA. Poznajem ja Denisa i ja njega cijenim. Nisam s njim imao nikakav poseban direktni konflikt. On kad iznosi mišljenja, drugačiji je, nije prizeman, kao neki drugi iz SDA. I gabaritan je, Denis je bio predsjedavajući Vijeća ministara u teškim okolnostima, šef je Parlamenta…Tako da je Denis ogroman. Od njega je za očekivati da pravi neku svoju priču. Govorilo se o njegovoj kandidaturi kao nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva, što bi za nas bila jedna intriga…”, rekao je Konaković.

A da li Zvizdić ima šanse da preuzme SDA?

“Ma ni teoretske. Njega je Bakir već otpilio. Nije mi jasno šta sad radi. Vidi se da vodi neku unutrašnju borbu, da se ne slaže sa nečim što se u SDA dešava. Nije lako napustiti SDA, ja sam je napuštao sedam godina. Galamio sam, pisao pisma Tihiću, Izetbegoviću, javno iznosio mišljenja, konfrontirao se… I sad se Denis tamo nešto bori, nisam ni ja odmah rekao je odoh, to je trajalo. Koliko će njegov proces trajati ne znam, vidjet ćemo”, naveo je Konaković.

Dio intervjua u kojem Konaković govori o Zvizdiću pogledajte od 39:40:Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare