Politika

Konaković: Ostvarili smo skoro sve ciljeve. Sad moramo brzo formirati vlast i krenuti na posao

Predsjdenik NiP-a Elmedin Konaković objavio je da je koalicija Trojka (SDP, NiP, NS) popravila svoj rezultat te da sad moraju brzo formirati vlast.

“Trojka je u Kantonu Sarajevo osvojila 46% glasova. Marjanović sa svojom ekipom Za nove generacije osvojio je više od 4%. Aktuelna vlast je dakle dobila više od 50% podrške glasača koji su izašli na izbore.

Pojedinačno su stranke “Trojke” na izborima 2018. godine osvojile zajedno 36% glasova, rasli smo više od 10%, zajedno sa ZNG rasli smo 15%. Zadržali smo svoje i dobili nove glasače, 3 (+1 ZNG) mandata više u odnosu na 2018. godinu”, naveo je Konaković.

Kaže da je to dokaz da koncept funkcionira i da ga treba uspostaviti na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

“U istom periodu je najdestruktivnija opozicija koju smo ikad vidjeli, SDA u KS, izgubila 15.000 glasova u odnosu na 2018. godinu. Narod i pravda je parlamentarna u svim kantonima u kojim smo imali liste. Rasli smo izmedju 150% na kantonalnom nivou i 300 % na nivou lista za državni parlament, u odnosu na 2018. godinu. KS 7 ili 8, SBK 3, ZE-DO 3, BPK 3, TK 2, USK 2 i HNK 1 mandat. Osam mandata u PFBiH i 3 mandata na državnom nivou”, kaže Konaković.

Ističe da su ostvarili skoro sve ciljeve.

“Uz veliku pobjedu Denisa Bećirovića, skoro sve postavljene ciljeve smo ostvarili, uz neviđene napade od strane režima upravo na kadrove i članstvo NiP-a. Sad nam treba brza uspostava vlasti i krećemo na posao”, zaključio je on.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare