Vijesti

Konaković: Ovaj lik je Yasmin Mulahusein, Osmicin čovjek

Nakon što je pokrenuta brutalna kampanja protiv portala Raport, u cilju naše diskreditacije, objavili smo tekst u kojem smo naveli da iza svega stoje paraobavještajne strukture povezane s vladajućim.

Prijetnje, ogavni govor mržnje i poturanje novinarima da izazivaju državni udar, samo zato što smo otkrivali i ukazivali na kriminal, uhljebizam i korupciju vladajućih struktura, prijavljeni su Federalnoj upravi policije ali i svim međunarodnom organizacijama i ambasadama u BiH.

Da postoji očita povezanosti botova i stranačkih vojnika na društvenim mrežama s određenim obavještajnim i paraobavještanim strukturama koje kontrolira vlast, tačnije SDA, potvrdio je i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

“Ovaj lik se zove Yasmin Mulahusein. Nije bot. Stvarni je lik. Saradnik je direktora OSA-e, Osmana Mehmedagića. Jučer je objavio sliku na kojoj stojim uz Radovana Karadžića. Dešavalo se i da stavlja slike moje trogodišnje kćerke. O supruzi mojoj piše često razne gadosti. Nikad vam ovakvi neće reći ništa uživo. Aktivisti su na Facebooku, motiv je isključivo zaštita SDA.

Na ovakve slike budžetarijat SDA rado stavlja lajkove. Imaju mrežu botova i pojedinaca koji to dalje distribuiraju. SDA to smatra pritiskom na nas i ne prestaje. Pritisak je velik, skoro da se ne može izdržati (smijeh, op.a.) Pišem ovo, da oni koji možda nisu znali, vide kakav je to sistem. Važno je.”, naveo je Konaković.

Ko je Yasmin Mulahusein, odnosno Jasmin Mulahusić?

Živi u Luksemburgu i mudruje iz udobne dijaspore o tome kako i šta treba u BiH. On kreira fotomontaže i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA. No, tu je tek početak. Mulahusić je povezivan s terorizmom u Belgiji, o čemu su izvještavali tamošnji mediji, a što se može vidjeti u izvještajima međunarodnih agencija

Međutim, on je odigrao i važnu ulogu u fabriciranoj aferi od strane paraobavještajnih struktura u BiH. Navodno je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH.

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od strane OSA-e, ili bar jednog dijela bh. obavještajne službe.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare