Vijesti

Konaković: Podnio sam krivične prijave protiv Skake i Hadžibajrića. Nećemo dozvoliti novi scenario “Asim”

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković obratio se javnosti putem svog Facebook profila o današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

“U popodnenvim satima lično sam podnio krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake i Ibrahima Hadžibajrića a na sljede okolnosti.

Nezapamćen pritisak se vršio na vijećnike koji su trebali glasati za gradonačelnika. Ponovo identičan scenario ‘Asim’. Ovaj put su te uloge imali Skaka i iznenađujuće Hadžibajrić. Ovog puta neće proći isto”, rekao je Konaković.

Kazao je da će su vijećnici na koje je vršen pritisak spremni sve to reći u Tužilaštvu ali i u javnosti kada za to bude vrijeme.

“Direktno će u Tužilaštvu govoriti o pritiscima, ponudama da se podrži Srđan Srdić. Nećemo gledati isti scenario. Ono što je veliki paradoks jeste da je ova većina za predsjedavajućeg predložila Srdića kojeg je NiP isključio zbog krađe glasova. Greška je moja, jer se našao na listi. On mi je priznao da ima dug prema Skaki jer je zaposlen u JP Sarajevo”, naveo je Konaković.

Osvrnuo se i na problematiziranje imenovanje Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

“On je jedan od tri Bošnjaka koje NiP ima u GV. Po dogovoru predsjedavajući treba da bude Bošnjak. On je magistar, školovan je i u SAD, bio reprezentativac BiH u mlađim selekcija i sin je dobitnika Zlatne policijske značke i Zlatnog liljana. Onog trena kad je predložen na listu, Kemal Ademović se povukao s lista i ne obnaša niti jednu funkciju i tako šalje poruku da nismo isti”, naveo je lider NiP-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare