Politika

Konaković: Politički sporazum prihvaćen, iskorak ka EU i funkcionalna BiH

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, koji je prisustvovao danas sastanku u Briselu, objavio je na Twitteru da je prihvaćen politički sporazum koji je pred šefove bh. stranaka i članove Prtedsjedništva BiH danas na sto stavio predsjednik VIjeća EU Charles Michel.

“Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH koja ostvaruje iskorake na putu ka EU je prihvaćen od većine učesnika razgovora u Briselu”, napisao je Konaković.

U Briselu su na sastanku prisustvovali predsjednik SDA Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Кomšić, lider Naroda i pravde Elmedin Кonaković, lider SDP-a BiH Nermin Nikšić, Naše stranke Edin Forto, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević,Nezavisnog bloka Senad Šepić, član Predsjedništva SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SP-a Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić i PDP-a Branislav Borenović.

Lider HDZ Dragan Čović doputovao je u Brisel, ali nije bio na sastanku. Fahrudin Radončić lider SBB-a i Mirko Šarović, lider SDS-a, nisu doputovali u Brisel.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare