Politika

Konaković: Režim ne shvata šta se dešava, a kad shvati bit će za njih kasno. Zvali su, nudili, prijetili, obećavali. Džaba, neće niko

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković osvrnuo se na jučerašnju objavu kandidature Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. On je pojasnio zašto je izbor pao baš na njega.

“Dr. Denis Bećirović naš je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine! Moralan, obrazovan, pošten i sposoban čovjek čiji je imovinski karton srazmjeran njegovim primanjima. Patriota i dokazani borac za BiH. A iskreno, pravedno je i da se Denis vrati tamo gdje je već trebao biti jedan cijeli mandat.
Prošle izbore su odlučili brojači, ovog puta ipak će birači!

Da smo razmišljali o jačanju stranke imali bi svog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Predsjednički kandidat tokom kampanje može značajno uvećati broj glasova za stranku na svim nivoima, ima više medijskog prostora, kampanji daje dodatnu ozbiljnosti”, objavio je na društvenim mrežama Konaković.

Kaže da su “pravili stranku zbog sebe i ličnih pozicija, sa digitronima u rukama bi pravili koalicije i digitron bi sigurno pokazao da je najbolje prikloniti se režimu”.

“Da se plašimo pritiska i obaziremo na laži i spinove opet bi uradili isto, zaštita koju nudi režim bi bio naš izbor. Politika je misija, vizija i jasan cilj. Nije bacanje kamena sa ramena, nije skok udalj. Naš cilj i naša misija je da ovaj nakaradni sistem iz temelja mijenjamo. Zato smo odabrali koncept dogovora, jasnog programa, principa. Koncept dogovora sa strankama sa kojim se u mnogo čemu razlikujemo, ali se oko prioriteta slažemo.

Cilj je da zaštitimo državu, da jačamo njene institucije, da biramo najbolje ljude na pozicije, da uspostavljamo sistem vrijednosti i kvalitete. Cilj da se naša pametna djeca zapošljavaju bez štela, da valoriziramo njihovo formalno obrazovanje, da nagradimo pametne i stručne. Cilj je da vratimo moral i etiku u politiku, da uspostavimo sistem odgovornosti, nagrada za dobre i sankcija za loše. Cilj je da stranačka kartica više ne garantuje nikakvu prednost ako nema stvarne vrijednosti imaoca kartice. Naš cilj je da se javno dobro čuva i štiti kao svoje lično, da se državnim firmama domaćinski gazduje. Naš je cilj zdravo društvo”, dodaje Konakoić.

U nastavku navodi kako je cilj graditi i spajati, a ne rušiti i razdvajati.

“I dobro je da režim ne shvata šta se zaista dešava. Uplašeni zbog ovih procesa objedinjavanja opozicije viču kako su svi protiv njih, a istina je da niko neće sa njima. Zvali su, nudili, prijetili, obećavali. Na svakom koraku mrkve i štapovi, džaba neće niko. Ja lično nemam izazov bilo kakvog personalnog obračuna sa umornim vozačem na bilo kojem polju. Imam izazov da nam se sistemi obračunaju.

Da taj nakaradni sistem korupcije, lažnih diploma, namještenih tendera i stranačkih zapošljavanja kojim rukovodi umorni vozač potpuno zamijenimo novim sistemom. Sistemom koji će našu djecu iz svjetskih metropola vraćati svojim kućama, roditeljima, svojoj domovini. Zato nije loše što režim ne shvata šta se dešava, kakva se zapravo utakmica igra, a kad shvati biće za njih kasno”, rekao je Konaković i dodao ” i nije baš da neće niko, hoće uvijek vjerni DF, spreman da životima brani režim i postojeće stanje”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare