Vijesti

Konaković: Ruši se kula od karata zidana na ucjenama i lažima. Ako se potvrdi sve, doktorat prve dame u Bošnjaka je upitan

U posljednje vrijeme javnost najviše intrigira informacije vezane za visokoškolsko obrazovanje, odnosno navodno lažiranje diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Povodom toga, danas se na svom zvaničnom Facebook profilu oglasio i lider Naroda i pravde Elmedin Dino Konaković koji je prokomentirao i cjelokupni kako on kaže “lažni sistem”.

“Na upisnim listovima postdiplomskog studija Sebije Izetbegovic, na 3 semestra, stoji samo ime i prezime. Nema čak ni potpis studenta. Ne piše naziv visokoškolske ustanove, ne piše da li je vanredan ili redovan student. Nema dokaza o upisu na četvrti semestar, po nastavnom planu i programu bio je obavezan. Nije pronađen indeks sa Sveučilišta u Zagrebu, pronađena je ovjerena kopija u kojoj pišu ocjene, a pored ocjena nema pečat Sveučilišta. Nema uvida u nastavne planove i programe te fond sati predavanja iz Zagreba. Utvrdila je inspekcija i da je nezakonito obavljala poslove asistenta, imala je prosjek ocjena 7,38, potrebno je najmanje 8. Na pitanje poslušnom menadžmentu zašto, odgovorili su da ima još četvoro sa prosjekom nižim od 8”, napisao je Konaković.

Doktorat nije validan

Navodi kako i još mnogo toga nedostaje ali da će u narednom periodu ovu priču izvesti na čistac, do kraja.

“Svjedoci govore o tome kako se u Zagrebu zadrzala prekratko da bi mogla odslušati predavanja, pohađati vježbe i položiti sve te ispite. I sama je nesto slično izjavila. Suprug je istina izjavio nešto drugo, isti dan.Ja lično poznajem i ljude koji su gospođu Izebegović avionom prebacili iz Zagreba u Istanbul, znam i kad. Ako se potvrdi sve što se naslućuje, prva dama u Bošnjaka nema zvanje magistra, a samim tim ni doktorat nije validan.

Ako se sve sumnje potvrde, važni su dokumenti falsifikat. I nije ovo priča o Sebiji Izetbegović. Ovo je priča o sistemu kojim upravlja Sebija Izetbegović. Priča je o potčinjenim budžetskim galamdžijama koji životima brane sistem i napadaju brutalno sve one koji drugačije misle. Priča je o sistemu vrijednosti, izvrnutom. Priča je o bahatosti, ucjenama, prijetnjama. A posebno je priča o onima koji su se takvom sistemu hrabro suprostavili. Ovo je priča o tome kako se ruši kula od karata zidana na takvim ucjenama i lažima. Lažima poput one Novalića kad je izjavio da je za Srebrenu malinu čuo iz medija, da mu je ime firme zvučalo “egzoticno”, navodi lider Naroda i pravde.

Borba se isplati

Spomenuo je i kako on navodi lažne diplome Osmice.

“Lažima poput onih Osmicinih o fakultetima koje je završio. Lazima poput one najteže, o reviziji presude protiv Srbije i izdaji našeg naroda. Po uputama savjetnika koji su kasnije unaprijeđeni. Ne pada ta kula satkana od laži sama. Pada zato što se nekoliko grupica odlučilo suprostaviti i glasno o tome govoriti. Zato što su te grupice izdržale sve brutalne napade i pritiske. Pritiske korumpiranih tužilaca, režimskih medija i kupljenih novinara, urlikanje i rezanje stotina botova koji napadaju porodice, djecu. Taj je režim satkan od laži pokušao zataškati ubistvo jednog mladog i nedužnog čovjeka. Taj je sistem tjerao dobre doktore iz bolnice jer nisu poslušni, taj je sistem odbijao da liječi našu djecu. Sistem koji prihvata samo slijepo poslušne, sa svim drugim se obračunava. Zato je ova borba protiv tog lažnog sistema pravi užitak, a pravi je kompliment činjenica da smo baš mi njegov najveći neprijatelj. Vama koji savjetujete da ne pišemo i ne govorimo o njima danas bi trebalo biti jasnije koliko je zapravo bilo važno da to radimo. Da sve to izvedemo na čistac i pokažemo da se borba isplati. A tek smo počeli”, zaključio je Konaković na svom zvaničnom Facebook profilu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare