Vijesti

Konaković: SDA nas je odbila u SBK i zagrlila svoje stare “prijatelje” iz HDZ-a

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković prokomentirao je odbijanje SDA da uđe u koaliciju s NiP-om u Srednjebosanskom kantonu. Kaže kako je SDA ponovo “zagrlila svoje stare prijatelje” iz HDZ-a. Konaković je objavio i nacrt sporazuma koji je predložio NiP za koaliciju u Novom Travniku.

“Još smo jednom pozvali SDA u SBK u pravljenje koalicije bez HDZ-a. Još jednom su naravno odbili i zagrlili svoje stare “prijatelje”. Jasan program, definisani principi, poredani projekti. Ne bez Hrvata, bez HDZ-a. To smo ponudili nekoliko puta. SDA odbila svaki put.
Pokušava načelnik Jajca izmišljotinama sakriti istinu koja se vidi u svakom dijelu SBK. Novom Travniku, Busovači, Kiseljaku, Kreševu. Brzo ce Jajce i vjerovatno Travnik.
Koalicija SDA-HDZ. U situaciji kad sve može bez HDZ-a.

Zvao sam ga lično, razgovarali smo o izborima prije izbora. Mi smo tražili razgovore u SBK, on insistirao samo na razgovorima o Jajcu. Kaže da nije upućen u ostalo, a potpredsjednik je KO SDA SBK. Nije teško razmontirati sve laži ove mašinerije koja druge optužuje za podršku HDZ-u na uštrb Bošnjaka u SBK. Potvrdilo se sve što smo govorili.

Oni su jedni drugima najvažniji, jedni bez drugih ne mogu. Vi ste zaštitnici samo onih koji nose vašu člansku i koje ste zbrinuli. Ne zanimaju vas ostali Bosanci i Hercegovci.
Sijete laž i smutnju, mi vam to dokazujemo. E zato vas raspakujemo. A tek smo počeli.
Narod i pravda”, komentirao je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare