Politika

Konaković se pohvalio pregledima na Youtubeu: Iz Banje Luke, iz studija RTRS-a sam poslao važne poruke

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i Pravda pohvalio se brojem pregleda na Youtube emisije Telering u kojoj je gostovao.

“Telering u kojem sam gostovao ima već 12 hiljada pregleda. Za jedan dan. Gledanost iste emisije na youtube-u sa eminentnim gostima manja je u većini slučajeva. Pažnju su vjerovatno privukli spinovi i izrezani klipovi koji su iz konteksta izvađeni i na tome im hvala”, naveo je Konaković.

Konaković se našao na meti kritika, najviše zbog izjave da Bošnjaci ne bi trebali birati Hrvatima predstavnika.

“Rekao sam javno da hoću iz moje Banja Luke da pošaljem poruke, da u tom dijelu moje domovine kažem šta kao Bošnjak o nekim procesima mislim. Iz studija RTRS-a sam poručio da nema nikakvog mirnog razlaza, da su granice BiH neupitne, da sam maloljetni borac Armije RBiH, rekao sam da je izdaja krah revizije presude za genocid protiv Srbije, rekao da je pitanje priznanja genocida pitanje katarze srpskog naroda i da se moraju pogledati u ogledalo kad tad, rekao i da Bošnjaka u RS-u ima manje nego što ih treba biti”, napisao je Konaković.

Dalje je naveo da je najavio borbu za bosanski jezik i da ga niko ne može zvati ‘bošnjački’.

“Rekao sam da po nekim temama ne mogu u isti koš staviti Dodika i Izetbegovića, bez obzira na naše rivalstvo. Rekao sam da sanjam BiH bez entiteta sa jednim predsjednikom, građanski uređenu. Govorio sam naravno i o našoj političkoj realnosti, razlikama i nekim rješenjima. Govorio o koracima koje moramo napraviti da bi ka građanskoj BiH krenuli, da bi krenuli barem za milimetar ka poboljšanju uslova života u našoj domovini koju godišnje napusti stotinjak hiljada ljudi, nestane jedan cijeli grad”, kaže lider NiP-a.

Ističe da je jasno napravio razliku između statusa hrvatskog naroda u BiH i trenutne politike Dragana Covica i HDZ-a.

“Sve to veliki broj ljudi ne bi vidio da nisu pokušali spinovati. Iz studija RTRS-a sam svratio u Malu stanicu na kafu. U mojoj Banja Luci. Tamo gdje rijetko kroči noga onih koji su me napadali. Idu kratko pred izbore, govore o građanskoj i cjelovitoj državi, a tamo gdje Dodik stoluje ne navraćaju i tako mu teritoriju prepuštaju. Jednako tako i Čoviću i njegovom HDZ-u. Vratio se kući preko mog Doboja, moje Zenice, mog Visokog. Sve bez ikakvog srkleta”, naveo je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare