Politika

Konaković: Vidio sam mnoge političare na protestima. Samo iz jedne mračne rupe vrište

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković danas je bio na protestima za Dženana Memića i Davida Dragičevića. Nakon što je sve završeno, Konaković je objavio zapažanja.

“Za kraj protesta mirna šetnja kroz centar grada bez blokada i zaustavljanja saobraćaja. Hiljade ljudi. Ništa blokirali nisu i nikome smetali nisu. Na protestima ljudi. Normalni. Vidio sam doktore, profesore, nastavnike, imame, sportiste, nane i dede, starijih je ljudi bilo baš puno. Vidio sam političare iz SDP-a, SBB-a, NS-a, NES-a, DF-a, NiP-a”, naveo je Konaković.

Međutim, istakao je da ih jedne rupe ipak vrišti.

“Samo iz jedne mračne rupe vrište kako su protesti političke naravi, broje bilborde, analiziraju led ekrane, broje zaštitare. Vrhovni sud je potvrdio da je saobraćajna nesreća izmisljena i namještena. Sud BiH je potvrdio optužnice Mutapu i ostalim za organizovani kriminal, prikrivanje dokaza o ubistvu Dženana Memića. Saobraćajku su izmislil tužioci i policajci, institucije. Te činjenice ne zanimaju stanovnike crne rupe. Stanovnici crne rupe brinu o ličnim benefitima koje u rupi uživaju. Svaki dan se zahvaljujem dragom Bogu jer smo stranu birali svojom glavom i svojim srcem. A važno je danas na kojoj smo strani. Važnije nego ikad”, naveo je Konaković.

PROČITAJTE  Osmanović: Učinili smo sve da ne dođe do blokade. U državnim institucijama razgovarati o problemima


Povezani postovi: