Vijesti

Konaković zamolio ministra Mesihovića da mu ne odgovara na pitanja

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo izrazili su nezadovoljstvo odgovorima koje je na njihova pitanja dao ministar zdravstva Rusmir Mesihović, kazavši kako nije bio konkretan ili nije nikako odgovorio.

“Ministar Mesihović ni meni, kao i drugim kolegama, nije odgovorio konkretno. Da je samo jednom rekao u eter ‘Klinički centar Univerziteta u Sarajevu’, ja bih bio zadovoljan, ali nije. Molim da mi ne odgovara na pitanja jer će biti isto i izgubit ćemo vrijeme. Zvučat će kao BIHAMK, samo što su vaše informacije u futuru: ‘Bit će ako Bog da rebalans, bit će MMF, bit će put pacijenta, bit će migranti, podrška privredi i sve tako”, rekao je Konaković.

Obratio se i ministru finansija Jasminu Halebiću kazavši kako su Zakon o uštedama najavili 22. 3. te da je mogla biti održana rasprava o njemu s obzirom na to da je prošlo više od mjesec.

Na izlaganje ministra Rusmira Mesihovića zamjerke su imali i drugi zastupnici koji su pitali za informaciju o stanju lijekova za onkološke pacijente i djecu s poteškoćama u razvoju, na koji način ulaze uposlenici u zgradu KCUS-a i da li im se mjeri temperatura itd.

Ministar Mesihović se naknadno izvinio zastupnicima, kazavši nekima da će im uputiti pismeni odgovor, dok se na Konakovićevo izlaganje nije referirao.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare