Region

Kopitz otpušten iz bolnice: Nakon psihijatrijskog pregleda u Vrapču odveden u krim policiju. Evo šta sada slijedi

Premda je bilo najavljeno da će monstrum Harald Kopitz (56), koji je u zagrebačkim Mlinovima usmrtio svoje troje djece, u utorak biti otpušten iz KBC-a Sestre milosrdnice, Jutarnji list doznaje da je u ponedjeljak u kasnim poslijepodnevnim satima kolima Hitne pomoći prebačen u Kliniku za psihijatriju Vrapče, gdje je obavljen psihijatrijski pregled.

No, dežurni ljekari zaključili su da nema razloga za njegovu hospitalizaciju u toj bolnici. Pregled je pokazao da nije potrebna hitna psihijatrijska intervencija u civilnom sistemu pa je otpušten iz bolnice i odvezen u pratnji policije.

Prema proceduri, izvjesno je da je prebačen u prostorije kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici gdje će vjerojatno i prespavati, a ujutro će ga policija ispitati. Pritom Kopitz treba ili angažirati advokata ili mu on treba biti imenovan po službenoj dužnosti kako bi s njim mogao biti na prvom ispitivanju koje, s obzirom da ga se tereti za najteža kaznena djela, ne može biti obavljeno bez advokata.

PROČITAJTE  Rusija protjerala pet hrvatskih diplomata

Nakon policijskog ispitivanja, slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Kopitza bi potom trebali predati pritvorskom nadzorniku na Oranicama odakle će ga u jednom trenutku odvesti na ispitivanje u prostorije tužiteljstva koje će nakon toga formalno otvoriti istragu protiv njega. Skladno proceduri, Kopitz u konačnici ide sucu istrage koji onda može odrediti ili istražni zatvor ili eventualno njegovo prebacivanje u Zatvorsku bolnicu.

Kao što su hrvatski mediji javili, nakon što je usmrtio svoje troje djece, Kopitz je uzeo određenu količinu tableta kojima je namjeravao počiniti samoubojstvo.

Jutarnji saznaje da Kopitz s ljekarima ne želi komunicirati, a jedini zdravstveni problem koji ima je povišeni krvni pritisak koji je liječio i prije svog monstruoznog čina.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare