Tehnologija

Korisnici nezadovoljni: Facebook opet nešto mijenja

Promjene postavki i postavki navigacije i privatnosti na Facebooku nisu nove, a zanimljivo je da su ovaj put odlučili da promijene kategorije.

Nakon skandala sa kompanijom Cambridge Analytics, u Facebooku su odlučili da pojednostave opcije vezane za privatnost i sigurnost kako bi korisnicima omogućili da sve imaju na jednom mjestu i da lako upravljaju najvažnijim opcijama.

Nije prošlo dugo, a kompanija je ponovo najavila promjene oko postavki i određenih kategorija na mobilnim uređajima.

Nova promjena postavki trebalo bi da olakša navigaciju u opcijama za korisnike najpopularnije društvene mreže na svijetu, ali nisu svi zadovoljni promjenama, a neki smatraju da su sada samo komplikovali stvari.

Ovim promjenama nestaju posebne kategorije kao što su Bezbjednost, Privatnost, Postavke vijesti i druge, a uvode se i opcije kao što su Nalog, Postavke, vaši podaci itd. Zanimljivo je da se sa promjenama nestaju i kratki opisi trenutno dostupnih kategorija. Ako ste se pitali zašto Fejsbuk mijenja postavke i opcije, odgovor je prilično zanimljiv i najbolje je da cijeli citat prenesemo sa njihove korporativne stranice:

“Tako smo smanjili broj kategorija i preimenovali ih u više u skladu sa mentalnim modelima ljudi – rekli su oni.

Iako se neće svi složiti oko toga da li su to pozitivne ili negativne promjene, ono što će svi pohvaliti je nova opcija brze provjere privatnosti, prenosi B92.

Pri vrhu postavki sada se pojavljuje opcija “provjera privatnosti” koja vam omogućava da brzo i jednostavno pregledate i promjenite najvažnije opcije u vezi privatnosti na Facebooku.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare