IT

Koristite Android? Izbrišite ove aplikacije, za to postoji dobar razlog

Instaliranje velikog broja aplikacija na smartfon vrlo često s vremenom dovodi zatrpavanja uređaja, a stare aplikacije koje se ne ažuriraju predstavljaju i sigurnosnu prijetnju.

Neki od tih programa vjerojatno ‘odmara’ i na vašem uređaju. U ovom ćemo vodiču proći kroz nekoliko kategorija aplikacija koje biste definitivno trebali deinstalirati.

Ako postoji jedna stvar koju ne voli niti jedan korisnik Androida, onda je to bloatware. Iako su neke predinstalirane aplikacija čak i korisne, trebali biste deinstalirati sve koje ne koristite. Vodite računa da različiti skinovi dolaze sa svojim paketima bloatwarea – neki su malo lakši, poput OxygenOS-a i Pixel UI-ja, dok su drugi zatrpani, poput One UI-ja i MIUI-ja.

Za kraj zapamtite da se neke predinstalirane aplikacije za Android ne mogu deinstalirati zato jer su integralan dio tog skina. Ono što možete napraviti u tom slučaju je onesposobiti ih kako ne bi radile u pozadini.

Android je prilično napredovao od svojih prvih dana 2008. U to smo doba svi morali skidati posebne aplikacije za blic, QR skener, snimanje zvuka, medijsku reprodukciju i zatamnjenje ekrana. Situacija je, nasreću, danas puno bolja. Možda ćete ponekad morati preuzeti neke specijalizirane aplikacije (pogotovo ako koristite ‘čisti’ Android). Ako imate aplikacije koje rade isto što ovih dana može vaš sistem, izbrišite ih.

Slično kao što je slučaj sa alatima, postoji mogućnost da vaš telefon ima nekoliko instaliranih aplikacija za produktivnost kojih se možete riješiti u korist Google Workspacea. Google danas proizvodi toliko dobre aplikacije za produktivnost da vam ne treba ništa drugo. Naravno, kontraargument je činjenica da Google vaš račun koristi kako bi vaše informacije koristio za marketinške svrhe, no da vas takve stvari jako brinu, vjerovatno ne bi ste niti koristili Android.

Aplikacije za ‘čišćenje’ i ‘ubrzavanje’ Androida rade više štete nego koristi. Čistači RAM-a više nisu korisni jer se većina procesa koje zaustavljaju automatski pokreću ponovo, s obzirom da su nužni za osnovne funkcije vašeg uređaja. Sljedeći put kad pokrenete prisilno zatvorenu aplikaciju trebat će vam više vremena za pokretanje, piše Makeuseof.

Aplikacije za čuvanje baterije su potpuo besmislene zato jer većina današnjih Androida već dolazi sa funkcijama za uštedu baterije koje rade bolje od bilo koje vanjske aplikacije. Ista priča je sa optimizacijom za igre.

Učinite si uslugu i deinstalirajte ove nepotrebne aplikacije.

Vlasnici pametnih telefona vrlo često na uređajima imaju više od jedne aplikacije koje rade apsolutno istu stvar, uključujući notese, preglednike, aplikacije za pohranu, dopisivanje i tako dalje. U nekim slučajevima aplikacije s istom funkcijom rade različite stvari, što znači da biste ih trebali zadržati.

Ako je, s druge strane, jedna od tih aplikacija očigledno bolja, trebali biste se riješiti one manje korisne.

Temple Run, Angry Birds i Plants vs. Zombies su nekad bile super igre, no ako ih danas ne igrate, ne postoji razlog zašto bi vam zauzimale mjesto na uređaju. Na koncu, ako želite igrati nešto novo, oslobođeni prostor će vam biti od jako velike koristi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare