Region

Koronavirus u Hrvatskoj: Troje zaraženih ima promjene na plućima

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju je kazao kako u Hrvatskoj nema novih bolesnika, a trenutno je 4.278 osoba obuhvaćeno epidemiološkim mjerama. U Hrvatskoj je 12 zaraženih, a troje ima nešto teži oblik bolesti. Beroš je, gostujući na RTL-u, pojasnio o čemu se radi.

“Troje zaraženih ima srednje teške simptome, ali sve je pod kontrolom. Potrebno je napomenuti da virus pokazuje predilekciju za plućne organe. Bolesnici imaju promjene na plućima, ali one se ne vide na običnom rendgenu, što pokazuje da nisu tolike. Sve je u granicama očekivanog”, rekao je Beroš.

On je kazao da je i dalje 12 hrvatskih građana zaraženih koronavirusom.

“Paket novih mjera je potpuno spreman i to ovisi o tome što će napraviti drugi. Cilj je maksimalna zaštita hrvatskih građana u cilju minimaliziranja prenošenja virusa. U Hrvatskoj u ovom trenutku nema slobodne cirkulacije virusa”, kaže Beroš.

Beroš ističe da se Evropa “prvi put suočava s ovakvom ugrozom”.

“Jasno je da svi mehanizmi u Europskoj uniji nisu prilagođeni tome. Potrebno je brže reagirati, brže odlučivati, ubrzati aparat. To je naš cilj”, kaže Beroš.

Iako je, kaže, u Hrvatskoj sve pod kontrolom, u Italiji baš i nije. Mnogi Hrvati rade u Italiji, a Beroš kaže da će, bude li službenih potvrda o pogoršanju stanja, i u tom slučaju povući određene mjere.

“Hrvatska će uvijek pokušati napraviti sve u cilju zaštite građana. Ekonomski razlozi su u ovom trenutku u drugom planu, u prvom je zdravlje nacije, zaključio je Beroš.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare