Svijet

Kosovska policija uhapsila novinarku Dariju Aslamovu: Vjeruje da je bila ruski špijun

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da su bezbjednosni organi uhapsili Ruskinju Dariju Aslamovu na sjeveru zemlje.

Svečlja je na objavi na Facebooku istakao da su “mnoge zemlje dokazale da se bavila špijunažom za ruske vojne obaveštajne službe i da je djelovala pod maskom novinara”.

“Ista je učestvovala i u borbama u Ukrajini tako što je vodila propagandu o ruskoj invaziji na Ukrajinu”, dodao je Svečlja.

Na nekim fotografijama koje je Svečlja podijelio u Facebook objavi, vidi se Aslamova sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i sirijskim predsjednikom Basharom el Asadom.

Svečlja je rekao da su kosovske vlasti bile upoznate sa njenim aktivnostima, a prema njegovim riječima, Aslamovoj je zabranjen ulazak u mnoge zemlje.

“U ovom slučaju je zabranjen i angažman relevantnih aktera se nastavlja dok se ne razjasne njene namjere”, rekao je šef policije Kosova.

“Njen pokušaj da uđe u našu zemlju, pored toga što se poklapa sa dešavanjima na sjeveru zemlje, jasno dokazuje ruske veze i propagandu kojima se Srbija već priključila i koje imaju za cilj destabilizaciju naše zemlje”, dodao je Xhelal Svecla.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare