tek očekuje efekte

Kosovski ministar Rašić: Vučić nije u stanju da izgovori prosto proširenu rečenicu, a da to ne budu teške laži

Ministar za zajednicu i povratak u Vladi Kosova, Nenad Rašić, rekao je da je noć u Banjskoj protekla mirno

Ministar za zajednicu i povratak u Vladi Kosova, Nenad Rašić, rekao je da je noć u Banjskoj protekla mirno.

Međutim, kaže da je ono što se jučer na Kosovu dogodio poražavajući tragičan događaj koji će, prema njegovom mišljenju tek da proizvede neke nove efekte.

Paravojna formacija

"Niko ne zna šta bi moglo da se desi dalje. Jučer je na djelu bila neka vrsta paravojne formacije koja je djelovala na način koji je, prema meni, apsolutno nenormalan i da se desi jedno ubistvo policajca i poslije toga korištenje manastira i okoline za, nazvat ću, dalje djelovanje.

Ja vjerujem da se to kod nas Srba vjernika nikad ne dešava. Sve to ovaj događaj čini još apsurdnijim.

Sigurno je da će se nastaviti istraga o počiniocima. Znate da je njih bilo tridesetak, što dalje dovodi do toga da će biti tenzija i da postoji kapacitet da naši građani mogu biti pod pritiskom i stresom koji se svakodnevno dešava i to ne samo kod Banjske nego i u svim drugim mjestima gdje žive Srbi", poručio je Rašić.

Insinuacije i manipulacije

Dodao je da je pratio sinoćnju konfrenciju za novinare predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nisam vjerovao da će se to desiti, znajući kako on umije da manipuliše. I još jednom je potvrđeno da predsjednik Vučić nije u stanju da izgovori jednu prostu proširenu rečenicu, a da to ne budu teške laži, insinuacije i manipulacije", rekao je Rašić, prenosi Nova.rs.