Svijet

Kremlj iznio uslov za kraj rata: Sve može stati do kraja dana. Potrebna je samo jedna stvar

Ukrajina može prekinuti rat prije kraja dana, a sve što je potrebno da se to dogodi je naredba ukrajinskog predsjednika da vojska položi oružje i ispuni uvjete Moskve, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

“Ukrajinska strana može sve zaustaviti prije kraja današnjeg dana, potrebna nam je naredba da nacionalističke jedinice polože oružje, naredba ukrajinskoj vojsci da položi oružje, a uvjeti Ruske Federacije moraju biti ispunjeni. Sve može završiti prije kraja dana. Ostalo su misli šefa ukrajinske države”, rekao je Peskov komentirajući izjavu Volodimira Zelenskog o planovima da rat završi prije zime.

Ranije je dvoje neimenovanih diplomata Evropske unije reklo da je Zelenskij poručio čelnicima vodećih industrijskih demokratija grupe G7 da želi da rat završi prije zime.

Zelenskij se obratio čelnicima Velike Britanije, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana i Sjedinjenih Američkih Država videovezom u ponedjeljak, drugog dana trodnevnog summita G7 na jugu Njemačke.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare