Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastala se danas u Sarajevu sa ambasadorom SAD u BiH Michaelom Murphyjem
Politika

Krišto se sastala sa Murphyjem: Potrebno daljnje osnaživanje odnosa SAD i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sastala se danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaelom Murphyjem. Na prvom bilateralnom sastanku predsjedateljice Krišto nakon uspostave novog saziva Vijeća ministara razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i prioritetima rada novog saziva Vijeća ministara BiH.

“Predsjedateljica Krišto je istaknula privrženost Vijeća ministara BiH reformskim procesima i euroatlantskim integracijama naše zemlje. Ističući važnim reforme koje predstoje na tom putu”, navodi se.

Također, zahvalila je ambasadoru Murphyju i SAD-u za kontinuiranu podršku Bosni i Hercegovini. Ona je dodala da će nastojati, osobnim angažmanom na dužnosti koju obnaša, produbiti suradnju i prijateljske veze dviju država.

“Ambasador Murphy je, na koncu sastanka, čestitao predsjedateljici Krišto imenovanje, te zaželio sreću u radu. Uz uvjerenje u daljnje osnaživanje odnosa SAD i Bosne i Hercegovine”; saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare