Sport

“Krivi mu Srbi?”. Srbijanski mediji izmišljaju skandal, Nurkiću poturaju izjavu koju nije dao

Litvanija je pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 87:70 u posljednjem meču, odlučujućem, za posljednje mesto koje vodi u osminu finala Evropskog prvenstva za košarkaše.

Ovu je vijest prenio i srbijanski "Blic" koji navodi da je centar BiH Jusuf Nurkić "za bosanske medije nakon utakmice rekao da je ponosan na ekipu i da bi sve više od ovog rezultata bilo čudo s obzirom na katastrofalan tretman reprezentacije u BiH".

Znaju samo oni

"Blic" potom piše "Usput, izgleda i da su mu FIBA i Srbi za mnogo toga krivi!?".

Na osnovu čega je beogradski portal zaključio da su Nurkiću "kriv Srbi", znaju samo oni u "Blicu".

To su "zaključili" na osnovu sljedeće Nurkićeve izjave:

"Idemo dalje, radit ćemo svoje, nadam se da ćete i vi napraviti svoje glasovima, da imamo zemlju koja voli BiH, da se narod osjeća Bosancima i Hercegovcima bez obzira na vjeru jer to nikad nije bilo bitno. I nadam se da ćemo napraviti promjene.

Naslov "Blica" nema veze sa istinom

Znate kako funkcioniše kod nas. Imamo tri Bosanca, imamo tri Hercegovca i trojicu ne znam kako da ih nazovem. Dajte meni predsjednika Saveza, i direktora, i Upravni odbor i BiH više nikada neće imati problema ni s pripremama, ni s hotelima, ni s hranom.

Ako možete to, ja sam spreman preuzeti sve funkcije, ako je do mene. Pokušao sam, više sam izgubio nego što sam dobio… Bolje ne počinjati, super je sve završeno.

Reprezentacija iznad svega

Što sve vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu, ako jednom ne riješimo prioritete? Ljudi, moramo shvatiti da je reprezentacija iznad svega, sportistima se moraju osigurati najbolji uslovi.

Nova.rs: Gdje su našli da vrijeđa Srbe?

Drugačije nećemo napredovati. Možemo napraviti eventualno čudo, jer je ovo bilo čudo, a ovih 12 momaka su dali svoj maksimum. Stvarno ne mogu nikome ništa zamjeriti", citirao je "Blic" izjavu Nurkića.

Na istom je talasu potom zajahao i portal Nova.rs.

Očito, srbijanski mediji ponovo izmišljaju skandal i Nurkiću poturaju riječi kakve on nikad nije izgovorio.