Magazin

Kuća s „nogama“ koja vas svuda prati

Krov kuće prekriven je s dvestotinak kvadratnih metara solarnih ploča koje proizvode dovoljno energije za sve eventualne potrebe.

Plutajuća vila Arkup prva je kuća-jahta na svijetu. Riječ je o luksuznoj vili koja može da plovi morem ili da stoji u mjestu zahvaljujući četiri hidraulična stuba koji je podižu otprilike devet metara iznad vode.

Kuća skuplja i kišnicu te je opremljena pročišćivačem za vodu

Kuća-jahta ima maksimalnu brzinu od sedam čvorova te domet od 20 nautičkih milja.

Prekrivena je staklima – od poda do stropa – koja su toliko čvrsta da mogu izdržati uragan. Krov kuće je prekriven s dvestotinak kvadratnih metara solarnih ploča koje proizvode dovoljno energije za sve eventualne potrebe.

Povrh svega, kuća skuplja i kišnicu te je opremljena pročišćivačem za vodu.

U njoj raspolažete sa 400 kvadratnih metara

Ova ekokuća djelo je francuskih inženjera Derouina i Arnauda Lugeta, koji žive u Miamiju na Floridi. U njoj raspolažete s 400 kvadratnih metara životnog prostora, odnosno s četiri spavaće sobe, četiri kupaonice, dnevnom sobom, kuhinjom, kao i pomičnom terasom za sunčanje i uživanje na otvorenom.

Prodaje se za vrtoglavih 5,5 miliona dolara

Prodaje se po cijeni od oko 5,5 miliona dolara, a u posljednje vrijeme promoviše se kao idealan smještaj za samoizolaciju jer nudi sve pogodnosti za socijalno distanciranje od ostatka svijeta usljed pandemije koronavirusa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare