Životni stil

Kuhari komentirali najveće kulinarske TikTok trendove: Šta je glupost, a šta dobra ideja?

Maria Covarrubias, osnivačica firme 'Cien Chiles' i kuharica za 'Chosen Foods', voli pratiti trendove koji se pojavljuju na TikToku.

"Ljudi možda ne kuhaju najukusniju hranu, ali kuhaju. Ti su trendovi pomogli onima koji možda nisu imali hrabrosti ući u kuhinju i isprobati jednostavne recepte", rekla je Covarrubias.

Evo šta kuhari stvarno misle o kulinarskim trendovima koji su se pojavili na TikTok-u.

Trik s jajima

Ako jaje bacite u tavu, ono savršeno puca - kaže glas na početku videa dok neko baca jaje u tavu.

Kuhar Zach Spott slaže se da je jaje najbolje razbiti na ravnoj površini, ali nije siguran postoje li prednosti bacanja u tavu. Ako želite isprobati možete, ali imajte na umu da hoće li ovaj trik uspjeti ovisi o samom jajetu.

"Možete imati jaje čija je ljuska doista tvrda i ono će se savršeno razbiti, ali isto tako možete dobiti jaje koje je gotovo poput papirnatog papira i koje će se bacanjem raspasti", dodala je kuharica Melissa Gaman.

Feta sir trik

Ovaj jednostavni recept izazvao je veliko oduševljenje. Gaman je rekla da razumije kako nastaje većina prehrambenih trendova, ali da ju je ovaj malo zbunio.

"Feta sir može biti jako intenzivan ili može biti bez okusa i ljepljiv. Stoga me iznenađuje da je toliko ljudi poludjelo za ovim receptom", kaže Gaman.

Dodala je kako joj se sastojci ovog jela pojedinačno sviđaju, ali da ne misli da je kombiniranje svih njih u tako visokim količinama najbolji način da ih se iskoristi.

"Vjerovatno bih se usredotočila na pripremu ukusnog umaka od pečenog cherry paradjza, a zatim feta sir iskoristila na kraju, jer tako dobivate najbolje od ovog sira", otkrila je.

Druga mogućnost je izostavljanje tjestenine, kaže kuhar Craig Richard.

J"Mislim da bi ovo bilo jako dobro na brusketi ili hljebu s roštilja, a ne s tjesteninom", rekao je Richard i dodao kako ne bi štedio na maslinovom ulju jer je feta sir jako suh.

Tortilja trik

Genijalan trik za motanje tortilje uključuje da nožem izrežete polumjer, potom u svaki kvadrat stavite različite nadjeve, preklopite tortilju, zapečete ju u tavi ili pećnici i uživate u jelu.

Covarrubias je rekla kako joj se ovaj recept sviđa i predložila je da sir stavite u vanjske kvadrate kako bi se on lijepo otopio na tavi ili u pećnici, piše Huff Post.