Vijesti

KUIP službeno od Hrvatske zatražio potvrdu o školovanju Sebije Izetbegović

Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) zatražila je podatke od obrazovnih institucija Hrvatske kako bi se provjerili podaci o školovanju Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu.

Putem Ministarstva pravde BiH upućena je zamolnica nadležnim organima Hrvatske za službeno očitovanje i potvrđivanje vjerodostojnosti dokumentacije koju je izdao Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

“Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo je dana 19.07.2021.godine putem Ministarstva pravde BiH uputila Zamolnicu nadležnim organima Republike Hrvatske i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, radi službenog očitovanja i potvrđivanja vjerodostojnosti dokumentacije izdate od strane Medicinskog fakulteta Sveučilista u Zagrebu na ime Izetbegović Sebije”, saopšteno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Ranije je objavljeno da ne postoje podaci o položenim ispitima Sebije Izetbegović u Zagrebu, tačnije, tamo je upisala prvu godinu postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ali ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje vjerodostojnost o indeksu niti o položenim ispitima, saopćeno je tada sa Sveučilišta u Zagrebu

Naime, ova obrazovna institucija odgovorila je na upit Univerziteta u Sarajevu o dostavljanju dokumentacije iz službene evidencije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o studijama Sebije Izetbegović.

“Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegovića, rođena 6. travnja 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj godini 1992/1993. U dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu”, navodi se u dopisu Sveučilišta u Zagrebu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare