Sport

“Kupujem Manchester United”. Objava Elona Muska šokirala svijet fudbala

Milijarder Elon Musk "naelektrizirao" je debatu o budućnosti Manchester Uniteda objavom na Twitteru da kupuje posrnuli klub iz engleske nogometne Premier lige.

Navijačima, čija je ekipa zakucana za dno lige nakon ponižavajućeg poraza od Brentforda u gostima (0:4), tweet slavnog biznismena ponudio je nadu, pogotovo što pristalice Uniteda odavno žele vidjeti leđa sadašnjim vlasnicima, američkoj porodici Glazer sa Floride.

"Želim dobrodošlicu Manchester Unitedu", objavio je Musk na Twitteru, prenosi Guardian.

No, kako Musk ima povijest objavljivanja ne uvijek pouzdanih tweetova, ostaje za vidjeti je li ovaj put ozbiljan u namjeri da sklopi dogovor u vezi kluba.

Kupovina Uniteda, jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu, koštala bi Muska najmanje 2 milijarde funti, prema trenutnoj procjeni na burzi.

Nedavni rezultatski problemi Uniteda doveli su do povećanih protesta navijača protiv Glazera, koji su kupili klub 2005. godine za 790 miliona funti (955,51 milion dolara).

Pokret protiv Glazera dobio je zamah prošle godine nakon što je United bio uključen u neuspjeli pokušaj formiranja odmetnute evropske Superlige.

Navijači su reagirali mješavinom zbunjenosti i optimizma s obzirom na nizak status kluba koji je navikao zauzimati prva mjesta u ligi, a ne dno.

Manchester United nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.