Region

Kurti ponudio da se uklone privremene registarske oznake i za Srbiju i Kosovo

Kosovski premijer Albin Kurtu ponovio je u srijedu da je odluka o reciprocitetu registarskih oznaka sa Srbijom prava, i da je jedina ponuda koju Kosovo nudi ona da se ukinu probne tablice i za vozila sa “RKS” oznakama koja prelaze u Srbiju i za srpske tablice koje ulaze na Kosovo, prenosi Kosovo-onine.

Vlada Kosova je u ponedjeljak uvela mjeru reciprociteta, ne dozvoljavajući promet vozila sa srpskim tablicama. Vozači sa ovim registarskim oznakama na ulazu u Kosovo moraju uzeti privremene, kao što su građani Kosova sa registarskim oznakama RKS dužni da ih promjene pri ulasku u Srbiju.

“Ni građane ni našu državu ne zanimaju incidenti i eskalacije, ne zanimaju ni kosovske Srbe ni Srbiju. Izgleda da je samo jedan pojedinac, predsjednik Srbije, zainteresiran za to”, poručio je Kurti.

PROČITAJTE  Nekad najmoćnija žena Srbije, Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru. Odbijena žalba

On je naglasio da je ponuda Kosova vrlo praktična i glasi “uklonimo privremene registarske oznake i za Srbiju i za Kosovo“.

Kurti je rekao da je kosovska strana spremna za dijalog i da vjeruje da nije u interesu Srbije da ga odbaci.Povezani postovi: