Politika

Lagumdžija: Komšić se šanerskim i šibicarskim lažima obračunava sa mnom kako bi odbranio svoj strateški savez sa SDA

Bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija odgovorio je članu Predsjedništva i predsjedniku Demokratske fronte Željku Komšiću, koji je kazao da je upravo Lagumdžija uzrok njegovog napuštanja SDP-a. Komšić je to kazao u gostovanju u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

“‘Ovo što danas traži Dragan Čović, nejednaku vrijednost glasa, to mu je dao Zlatko Lagumdžija 2012. godine!’. Naizgled ničim izazvan, Željko Komšić je u udarnom terminu na Face TV ponovo izgovorio ovu laž za koju izgleda vjeruje da može postati istina samo zato što je on sa svojim trabantima često ponavlja.
Ova šanerska populistička laž, u jednoj rečenici, se sudarila sama sa sobom kao i sa elementarnom logikom. Da je istina da sam kojim slučajem prije deset godina bilo šta stvarno dao, onda svakom razumnom ostaje nejasno zašto bi to Čović danas ponovo tražio!

Zašto se onda Komšić danas na šibicarskim lažima obračunava sa mnom, mada sam se prije skoro osam godina povukao iz blata u kojem se on sve ovo vrijeme, sa svojim koalicionim partnerima, profitabilno valja”, pita Lagumdžija.

On kaže kako je sličnu podvalu prije tri mjeseca morao javno demaskirati, tokom neumskih pregovora, koju je Čović bezuspješno pokušao da “proda” uz asistenciju Izetbegovića kako bi sakrio njihov sramni Mostarski sporazum iz 2021. godine.

“Čitav svoj nastup kod Hadžifejzovića, Komšić je posvetio tužnoj odbrani svog decenijskog strateškog saveza sa SDA, pa sam im valjda trebao kao opravdanje za njihovu uspješnu saradnju ne bi li javnost zaboravila da “u moje vrijeme” Čović nije mogao raditi ono što danas sa njima radi.

Drugo, ovim nastoji “prekriti” svoj sramni dogovor poslije izbora 2014. sa Čovićem i Izetbegovićem o formiranju Federalne Vlade. Podsjećanja radi, tada je HDZ dobio sva hrvatska mjesta u Vladi, a na novinarsko pitanje zašto je sve dao Čoviću slijedio je antologijski odgovor: ‘Neću da napravim grešku kao Lagumdžija 2010. pa da insistiram na hrvatskim mjestima’. Kako tada, tako i sada, već osam godina imamo istu Novalićevu Vladu u kojoj Čović ima sva “hrvatska mjesta” dok se Komšić sa Izetbegovićem uspješno “namiruje” kroz ključna mjesta u javnim preduzećima na ‘nehrvatskim mjestima’.

Treće, svoje strateške promašaje sa predumišljajem treba prekriti tako da ga niko u predizborna vremena ne pita zašto je prije dvije godine formirao i ostavio Novalićevu Vladu netaknutu, a sastavio Vijeće ministara sa Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem. Na taj način je direktno omogućio Dodiku i Čoviću da konstantno zemlju drže u stalnoj krizi, psihozi ratnih strahova i podjela zemlje kako bi ponovo dobro prošli na izborima bez obzira što narod i državu guraju u egzodus i dalje propadanje. Ono što je konstanta u Komšićevoj naknadnoj pameti o razlozima zašto je oba puta ‘samo jednom izašao iz SDP-a’ je to da je svaki put mijenjao razloge zbog kojih je to uradio. Sve je to činio da bi prikrio pravu istinu – otišao je tada po dogovoru sa SDA da bi ih spasio od ‘ispadanja iz vlasti’. Kako tada tako i sada”, poručio je Lagumdžija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Zuhra
Zuhra
8 mjeseci

Bakir, KOMSIC, zlatko, konakovic, djafer, i svi islamisti…..

…..SU OSTACI ZLOČINAČKE KRVAVE OTOMANSKE VLASTI CIJE TRAGOVE U BOSNI TREBA ODSTRANITI ZAUVIJEK.