Vijesti

Lagumdžija: Primitivizam Zorana Milanovića

Izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića sinoć u Dnevniku HRT-a izazvale su brojne reakcije. Milanović je, između ostalih odvratnosti, rekao:

“Imate Hrvate – da, Hrvati postoje, kao i Bošnjaci, postoje, ne možemo se praviti da ne postoje, koji su nezadovoljni u toj državi. Je li to neka tajna? Jesam li ja nacionalist ili šovinista ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore”.

“Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda. Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem”, zaključio je predsjednik Hrvatske”.

Reagirao je i bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, koji je nekada vrlo blisko sarađivao sa Milanovićem:

“Primitivizam i srednjovijekovni mentalni sklop kojim se ponižava institucija Predsjednika Republike Hrvatske. Dobra poruka ozbiljnim državnicima da vide s kim imaju posla i da ne trebaju držati ni do ovakvih politikanata ni stavova koji su sušta suprotnost vrijednostima moderne civilizacije.

Milanović je svima nama dao dodatni motiv za ubzanu izgradnju građanske liberalne demokracije, države i društva zajedničkih vrijednosti. Taj naš današnji san će zbog ovakvih izjava brže postati naša stvarnost. Oni mogu samo sanjati da može opstati sadašnje nenormalno stanje”, napisao je Lagumdžija na Twitteru.

 

 Povezani postovi: