Sport

Lalatović: Mnogima smeta jak Borac, a Borac nikad nije bio jači

Trener Borca iz Banja Luke Nenad Lalatović preuzeo je odgovornost nakon katastrofe i sramotnog ispadanja banjalučkog kluba u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu od strane amatera sa Farskih Otoka.

Lalatović je danas na konferenciji za medije kazao da ima neprijatelje u samoj Banja Luci.

“Jako sam razočaran, u mojoj trenerskoj karijeri koja traje 12 godina ovo je jedan od mojih najtežih trenutaka, najtežih poraza koje nisam očekivao. Smatram da smo bili favoriti i ako je neko kriv to sam ja. Nemam strah ni od koga i preuzimam odgovornost. Izvinjavam se svim navijačima i medijima. Ovo je jedna velika rana i ovaj bol ostaje. Nisam mogao ni da sanjam da ćemo ispasti i pogotovo me boli način na koji jesmo to uradili. Oni nisu bolji od nas, držali smo sve u rukama do prvog gola. Iz tri prekida smo primili tri gola. Oni su čak dobili i crveni karton, a sudija nam je na poluvremenu rekao da će biti strožiji prema svima”, započeo je Lalatović, prenosi MeridianSport BH.

Lalatović se požalio i na suđenje.

“Sudija je bio apsolutno naklonjen njima. Rekao sam Gajiću da ne ulazi oštro, a ekspresno je dobio dva žuta kartona. Poslije toga smo igrali sa dva napadača i oni su imali dosta prostora iza naših leđa. Sudija je imao situaciju da po istom kriterijumu svirne penal za naš Borac. Još jednom se izvinjavam navijačima Borca u ime sebe, stručnog štaba i svojih igrača, koji ništa nisu krivi. Znam koliko im je ovaj poraz teško pao. Ima mnogo ljudi koji su nezadovoljni svojim životima, mnogima smeta i jak Borac, a Borac nikad nije bio jači. Nisam htio da me se ovdje dočeka kao heroja, ja nemam čarobni štapić. Došao sam i nisam očekivao velike stvari u Evropi, jer za to treba vremena da se sklope stvari, ali jesam za prvenstvo. Nismo imali sreće, očigledno je nismo ni zaslužili. Uzmite primjer Zrinjskog, Jakirović je najbolji trener u ligi, ali oni su imali strpljenja sa njim. To nije došlo preko noći, navijači su mu dali podršku kao i klub i rezultati su krenuli za godinu dana. U bratskom klubu Vojvodini mi je isto bilo jako teško prvih šest mjeseci, nije djelovalo tada da će biti dobro kao što je bilo, ali kada su se sklopile kockice krenulo je u historijskom smjeru”, priča Lalatović, a prenosi MeridianSport BH.

“Siguran sam da će nakon godinu dana, iako je ovdje nažalost teško da jedan trener ostane godinu dana, ali kad bi bilo strpljenja Borac bi radeći sa mnom bio ozbiljan kandidat za grupnu fazu Lige konferencija. U tom periodu bismo mogli donijeti i dva trofeja u Banja Luku. Za sve treba vrijeme, a vremena nažalost ovdje nema puno. Svu odgovornost uzimam na sebe. Kad god budem nekom smetao ja ću moći da otiđem. Ovdje sam došao iz velike ljubavi jer jednostavno osjećam ovaj klub. Bogoljub me pozvao, došao sam, kao u Vojvodinu koju jako volim, a ovo je bratski klub. Nisam htio da čitam medije, jer znam sebe kakav sam i kako bih reagovao. Želim da poručim da svakog navijača Borca poštujem, da Banjaluku volim i da sam ovdje došao da pomognem. Do juče ste me gledali kao ne znam ni ja koga, a ja to nisam tražio. Želim da poručim ljudima koji komentarišu da nemaju pojma o životu. Ja ću im to reći. Za 20 dana se ništa ne može stvoriti. Moja je odgovornost što smo ispali i molim vas da pustite moje igrače na miru da rade i napreduju. Kad god navijači budu željeli da mi vide leđa nek dođu da popričaju sa mnom i predsjednikom kluba i ja ću otići” – rekao je Lalatović u opširnijem izlaganju”, izjavio je Lalatović na press-konferenciji u izjavi koju je prenio MeridianSport BH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare