Svjetsko juniorsko prvenstvo

Lana Pudar: Hvala svima na podršci, bilo mi je jako drago vidjeti bh. zastave na tribinama

Za Lanu Pudar Svjetsko juniorsko prvenstvo u Izraelu je završeno. Osvojila je dvije zlatne medalje (100 i 200 metara delfin), i jednu srebrenu (50m delfin).

Nakon okončanih obaveza oglasila se i sama Lana Pudar koja je sumirala svoje impresije sa ovog takmičenja.

“Kako je nekako postala navika i ovoga puta ću vam se obratiti sa kratkom izjavom. Iza mene je Svjetsko juniorsko prvenstvo i mogu vam reći da sam jako zadovoljna rezultatima. Dvije zlatne medalje, jedna srebrena i moram reći, za mene do sada najvredniji pehar, a to je pehar za najbolju takmičarku na ovom Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Sezona je bila vrlo duga i naporna i bilo je nekih trenutaka gdje je ritam treninga, takmičenja, odlazaka od kuće postao vrlo iscrpljujući, ali sada kada stavimo na sto i pogledamo šta je sve postignuto ove sezone, mogu zaista reći da je vrijedilo i da smo ja i moj tim vrlo ponosni i zadovoljni svime što je postignuto”, kazala je Lana.

Pudar je iskoristila priliku da se osvrne na cijeli sistem podrške zbog kojeg je ona danas ovoliko uspješna u plivanju.

“Ništa ne bi bilo moguće bez podrške sponzora, institucija i ne smijem zaboraviti svoju porodicu, koja je uvijek tu za mene, moj tim i veliko hvala svim ljudima iz Bosne i Hercegovine i dijaspore na podršci.

Moram reći da mi je bilo jako drago vidjeti i bh. zastave na tribinama i ove medalje i uspjesi su uspjesi svih nas.. Veliko hvala još jednom i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti sa ovakvim rezultatima”, poručila je na kraju Lana.