Vijesti

Larson najavljuje konkretne korake u borbi protiv korupcije: Mi smo spremni

 

Savjetnik za borbu protiv korupcije u KS Eric Larson na današnjoj press-konferenciji pojasnio je kako su Sjedinjene Američke Države spremne pomoći u naporima borbe protiv korupcije.

„Šta su to integrisane istrage? Takav pristup zahtijeva aktivno angažiranje građana KS i građana BiH. Zadovoljan sam da je od ovog ljeta zabilježeno povećanje od 500 posto kada su u pitanju prijave korupcije građana.

Drago nam je što možemo podržati i novu kampanju za odnose s javnošću koja kreće iz ureda g. Kafedžića. Ovaj pristup cjelovitog društva je sistemski pristup za razliku od fokusiranja na pojedinačne slučajeve. Ponosni smo što podržavamo novu operativnu grupu za korupciju u sektoru zdravstva. Ambasada SAD najavljuje da ćemo Uredu osigurati specijalizirani analitički softver. Pristup integrisane istrage zahtijeva saradnju tijela za borbu protiv korupcije Ureda, policije i Tužilaštva. Ovaj pristup zahtijeva da sudovi pošteno, brzo i ekspeditivno rješavaju slučajeve korupcije“, kazao je Larson uz poruku „Mi smo spremni“.

 Povezani postovi: