Sergej Lavrov Amerika, Ukrajina, Rusija
Svijet

Lavrov brutalno: Amerika se ponaša kao Hitler. S pjenom u ustima lažu, cilj im je samo jedan

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov održao je poduži govor na godišnjoj press-konferenciji u Moskvi, u kojem je kazao da se Amerika, vezano uz rat u Ukrajini, ponaša kao Adolf Hitler i francuski osvajač Napoleon Bonaparte.

Lavrov je rekao da je “Amerika pokorila Evropu kako bi povela rat protiv Rusije”, dodavši da su Hitler i Napoleon “jednom pokušali koristiti istu taktiku protiv Rusije”.

“Amerika koristi Ukrajinu kako bi vodila rat protiv naše zemlje. Cilj je samo jedan: Konačno rješenje ruskog pitanja”, rekao je novinarima Lavrov.

Tokom press-konferencije ruski šef diplomatije rekao je da Moskva još nije vidjela nijedan ozbiljan mirovni prijedlog za mir u Ukrajini. Dodao je kako su ideje ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog o miru “neprihvatljive”. Rekao je kako je “Moskva spremna raspravljati o konfliktu sa zapadnim zemljama i odgovoriti na svaki ozbiljan prijedlog, ali bilo koji takav razgovor mora adresirati šire sigurnosne izazove koje vidi Rusija”.

Pozvao je NATO da “ukloni svoju vojnu infrastrukturu” iz Ukrajine i drugih zemalja koje graniče s Rusijom. “Kad naši zapadni partneri s pjenom na ustima kažu da nisu u ratu s Rusijom, oni lažu”, rekao je Lavrov .

Potom je dodao:

“Volumen podrške Zapada Ukrajini pokazuje koliko su uložili u rat protiv Rusije”, naveo je ruski šef diplomatijePovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare