Svijet

Lažni ginekolog putem mobitela ‘pregledao‘ više od 400 žena: Prijavile ga za silovanje

Više od 400 žena u Italiji pristalo je obaviti ginekološki pregled online, pred kamerom mobitela. S druge strane, naravno, nije bio nikakav doktor, kamoli ginekolog, nego vulgarni voajer, koga se dočepala Državna policija u Tarantu. I onda o tome ispripovijedala na konferenciji za novinare.

“Doktor” je, koristeći prikriven telefonski broj, telefonirao gomili žena, jednoj po jednoj, i svakoj je rekao kako, na temelju podataka o iz njihovih prethodnih pregleda u nekoj od struktura nacionalne zdravstvene službe, postoji sumnja da ima ozbiljnu vaginalnu infekciju. Pa bi im predložio da on to odmah pregleda vizualno, gratis, ne čekajući da dođu na red. Nekima tvrdokornijima je objašnjavao da bi se morale suzdržati od spolnih odnosa dok ne dođu na red.

Ulovljen je u drugoj istrazi. Naime, mnoge su žene, počev od septembra ove godine, Poštanskoj policiji prijavile da ih s prikrivenog broja zove muškarac koji se predstavlja kao ginekolog. Policija sumnja, ali nije sigurna, da je posrijedi ista osoba.

Istražujući neke sumnjivce, u konkretnoga su našli nekoliko smartfona, pa i vanjskih jedinica memorije, na kojima je snimljeno što je vidio na “pregledima”, te podatke o telefonskim pozivima žrtvama.

Čini se da je njihove telefonske brojeve pribavio s portala s oglasima za kupovinu online.

Prijavljen je za višestruko silovanje, jer je ono što je činio izjednačivo s tim kaznenim djelom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare