Sport

Legendarni igrač i trener Bosne objavio autobiografiju: “Ništa u životu ne možeš sam”

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, objavio je autobiografiju pod nazivom “Moja igra, moj put”, a na predstavljanju je bio veliki broj legendarnih košarkaša.

Dino Rađa, Vlade Divac, Dejan Tomašević bili su samo neki od mnogih koji su odlučili da pruže podršku trofejnom strategu. koji je nekada bio igrač i trener sarajevske Bosne.

Pešić je odlučio da objasni zbog čega je želeo da napiše autobiografiju, prenosi Nova.rs.

“Prvo da pozdravim prisutne neke godinama ne viđam i mogu sad da ih zagrlim. Što se tiče knjige, uvijek sam razmišljao da moj posao nije samo da treniram, da igrače činim boljim i da pobjeđujem. Uvijek sam mislio da mi treneri treba da podijelimo znanje sa kolegama i ljudima u košarci.

Pravili smo mnogo klinika, napisao sam mnogo publikacija i stvorila se ideja. Uvijek je to bilo duboko u meni i htio sam sve jednog dana, najbolje dok sam još aktivan, da sve svoje iskustvo, znanje, događaje, razočarenja, prepreke, pretočim u jednu knjigu. Bilo je tu prepreka.

Sam ništa u životu ne možeš. Imao sam samo jednog profesora Karalejića, on je tu i hvala profi. Kad sam ga pitao hoće li da bude moj prvi pomoćni trener, rekao mi je: “Pa Pešiću, ja sam profesor doktor košarke”, ali srećom kasnije se predomislio. Pomoćnike ne treba koristiti već sa njima sarađivati”, rekao je Pešić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare