Sport

Legendarni nogometaš spas tražio u alkoholu: “Sjedio bih u kući po dva dana i samo pio”

Bivši napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney (36) javno je govorio o načinu na koji je koristio alkohol u prošlosti u pokušaju da se izbori s pritiskom.

Legendarni engleski nogometaš i aktuelni trener Derby Countyja otkrio je da je znao po dva dana sam provesti pijući kod kuće, kada bi mu klub dao dane odmora.

“Bilo je trenutaka kada bih dobio nekoliko slobodnih dana, a ja bih se zaključao i samo pio kako bih pokušao sve to maknuti iz misli”, rekao je Rooney za “Mail”.

“Ovo je bilo samopijanje. Sjedio bih u kući i dva dana bih pio. Ljudi znaju da sam ponekad volio piće ili izlaske, ali bilo je mnogo više od toga.

Ono što se događalo u mojoj glavi. To je bilo samo nagomilavanje svega, pritiska igranja za svoju zemlju, za United, neke od stvari koje su izašle u novinama o mom privatnom životu, pokušavao sam riješiti sav taj pritisak koji se stvara.”

Uprkos tome što je u početku oklijevao razgovarati s drugim ljudima o problemima, Rooney je priznao da mu je otvaranje pomoglo da izbjegne greške iz prošlosti.

“Naučio sam da, kada osjetim da dolazi, moram sjesti i razgovarati s nekim. To je smirilo stvari. Razgovarao sam s Coleen (Rooneyeva supruga) nekoliko puta, njenim i mojim roditeljima. To sam činio kad bi bilo loše”, rekao je Rooney.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare