Muzika

Lepa Brena i Gidra zajedno na sceni: Fotografija stara skoro četiri decenije

Lepa Brena jedna je od najvećih zvijezda na prostoru bivše Jugoslavije, a osim duge muzičke karijere, Brena se oprobala i u glumi.

Svojevremeno Lepa Brena se pojavljivala u brojnim scenama kultnih ostvarenja jugoslovenske kinematografije, a u jednom serijalu filmova upravo ona je bila glavna uloga.

U više navrata pjevačica je sarađivala sa Dragomirom Gidrom Bojanićem, koji je obilježio jednu epohu u svijetu filma.

Fotografija koja kruži društvenim mrežama pokazuje insert iz serijala “Žikina dinastija”. Gdje je Bojanić tumačio glavnu ulogu, dok je ova pjevačica gostovala u više navrata.

Zabilježena je 1986. godine, kada je pjevačica bila u jeku popularnosti. Dok je Gidra važio za jednog od omiljenih glumaca na našim prostorima.

Ona je jedna od najpoznatijih jugoslovenskih pjevačica pop i folk muzike, i ima karijeru koja traje skoro pune četri decenije.

Karijeru na estradi počela je 1980. sa Lira šouom. Njena popularnost u Jugoslaviji rasla je veoma brzo. Već od pojavljivanja u filmu Tesna koža, postaje prepoznatljivo lice, veoma prisutno u medijima. Sa Sašom Popovićem je suvlasnik Grand produkcije.

Osim za muziku, Fahreta je bila talentovana i za sport. Bila je 176 centimetara visoka i trenirala je košarku u brčanskom klubu Interplet, gde joj njen trener i profesor fizičkog vaspitanja Vlada Bajer, igrom slučaja, daje nadimak Brena.