Sport

Lewandowski se oprostio od igrača Bayerna. Svima dao isti poklon: Bilo je tužno…

Robert Lewandowski boravio je prethodna dva dana u Munchenu gdje se oprostio od svojih nekadašnjih saigrača i zaposlenika Bayerna. Karijeru 33-godišnji poljski napadač nastavlja u Barceloni.

Na oproštaj od saigrača u München Lewandowski nije došao praznih ruku. Svi u klubu su od njega dobili po šampanjac Armand de Brignac, kojega boca košta oko 300 eura, a pored toga su svi dobili njegov potpis s fotografijama koje su napravljene u proteklih osam godina, koliko je proveo u najvećem njemačkom klubu.

"Bilo je tužno, ali sada mogu nastaviti čista srca. Uvijek ću biti zahvalan za ono što sam ovdje stekao i doživio. Zahvalio sam svima na onome što su učinili za mene i dao im poklone. Bio je to emotivan i težak trenutak za mene", rekao je Lewandowski.

Na rastanku se pomirio i sa sportskim direktorom Bayerna Hasanom Salihamidžićem. Postignut je dogovor da više neće prozivati jedan drugog putem medija. Prethodnih dana je Salihamidžić javno govorio da je ponašanje Lewandowskog dno dna nakon što je Poljak zatražio transfer. "Sve je u redu. Razgovarao sam sa svima i zahvalio im na svemu", rekao je Lewandowski o razgovoru sa Salihamidžićem.