Magazin

Ležala sam 12 dana nepokretna: Lepa Brena o bolesti s kojom se bori godinama

Blkanska zvijezda, Lepa Brena iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, već duže vrijeme se bori sa trombozom, ali kako je ranije ispričala, od prvog dana smireno je prihvatila tu vijest, i od tada vodi računa o sebi.

„Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smijem da pijem i jedem, kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima. Naučila sam da živim po pravilima i da budem srećna… Vakcinisala sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svijet živi i funkcioniše po pravilima i mi moramo da se uklopimo u njih“, rekla je ona nedavno za „Story„.

Inače, sa teškom dijagnozom suočila se prije deset godina kada je operisana na VMA.

Da nešto nije redu sa zdravljem, pjevačica je primetila na koncertu kada joj je ruka odjednom postala ljubičasto - plava.

"Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u levu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gdje su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspjeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku", rekla je ona.

Od tada je usporila tempo i promjenila način ishrane. Jede isključivo ribu, bareno meso, ali bez prasetine i jagnjetine, voće, povrće i sve to bez hljeba. Jedino što sebi nije uskratila su čaša ili dvije vina, uz to redovno vježba.