rugao se McDonald‘su aleksandar lukašenko portret
Svijet

Lukašenko se ruga McDonald‘su koji odlazi iz Bjelorusije: ‘I mi znamo prerezati hljeb i unutra staviti komad mesa!‘

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko se ruga McDonald‘su koji odlazi iz te zemlje. Zamijenit će ga ruski lanac restorana brze hrane.

“I mi znamo prerezati hljeb”, rekao je Lukašenko koji javno ruga se McDonald'su.

McDonald‘s će od 22. novembra u Bjelorusiji raditi pod imenom “Ukusno i tačka”, kako se zove ruski lanac koji je preuzeo restorane te američke tvrtke u Rusiji. Službeno objašnjenje nije dano.

“Bogu hvala da odlazi!”, rekao je Lukašenko u petak tijekom susreta s radnicima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. “Moramo sami raditi ono što je nekad radio McDonald‘s”, rekao je

“I mi znamo prerezati hljeb i unutra staviti komad mesa, pržene krompiriće i salatu”, rekao je.

Franšiza restorana KSB Victory koja vodi McDonald‘sove restorane u Bjelorusiji objavila je 11. novembra da će uskoro promijeniti ime u “Ukusno i tačka” kao u Rusiji.

Prvi restorani pod tim imenom otvoreni su u Rusiji 12. juna umjesto McDonald‘sa koji je otišao iz zemlje zbog ruske invazije na Ukrajinu 24. februara. To su učinili i mnogi drugi strani brendovi poput Coca-Cole, H&M-a i Ikee.

Strane kompanije masovno odlaze iz Rusije.

Bjelorusija je jedini saveznik Rusije u tom sukobu. Lukašenko u svojim javnim istupima brani Putina i podržava rusku invaziju na Ukrajinu. Zato ne čude ovakvi njegovi istupi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare