Aleksandar Lukašenko, kad bi Bjelorusija ušla u rat
Svijet

Lukašenko u bizarnom videu: ‘Gledam SP u Kataru i tamo ne vidim Bjelorusiju? Zašto?‘

Društvenim mrežama kruži bizaran video u kojem se bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašeneko žali što njegova država ne igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Traje Svjetsko prvenstvo, ali ja, Sergeju Mihailoviču, tamo ne vidim naše nogometaše. Možda ja jednostavno nisam dovoljno gledao”, rekao je Lukašenko.

Mihailovič, koji je ministar sporta i turizma, mu je odgovorio da nije pogriješio.

Možda jednostavno nisam dovoljno gledao…

“Usporedio sam našu igru i igru reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. Oni tako igraju i zimi. Kao bivšeg nogometaša koji je puno igrao, to me zastrašuje”, dodao je Lukašenko.

Zatim se požalio da su u Bjelorusiji mnogi sportovi u “užasnom stanju”.

“Kada sam te postavio na tvoju poziciju nadao sam se da ćeš, budući da dolaziš iz vojske, koji voliš sport i razumiješ ga, promijeniti situaciju”, uputio je jednu kritiku ministru za kraj.

Nije iznenađujuće da niko nije bio dovoljno hrabar reći Lukašenku da bi on mogao biti krivac, budući da je na vlasti od 1994. godine.

Nekoć nazivan posljednjim diktorom u Evropi, Lukašenko se čvrsto drži vlasti od spornih izbora 2020., za koje mnogi tvrde da ih je izgubio i doveli do širokih protiv protiv njegove vladavine i slamanja rastućeg opozicionog pokreta od strane vlasti.

U osam mečeva dobili su samo jednu utakmicu

Bjelorusija se nije uspjela kvalificirati za Katar nakon što je završila na posljednjem mjestu u svojoj grupi, u kojoj je također bio Wales.

U osam mečeva dobili su samo jednu utakmicu i to protiv drugoplasirane Estonije. U jednoj utakmici poraženi su od Belgije 8-0.

Bjelorusija se nikad nije kvalificirala za finale Svjetskog prvenstva od kada je postala neovisna država, nakon raspada Sovjetskog Saveza 1990. Uvjerljivo najpoznatiji igrač u zemlji je Alexander Hleb, koji je igrao za Arsenal.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare